Vergeet uw vacatures niet

Bijna elke organisatie heeft regelmatig vacatures door uitbreiding of vervanging van het personeel. Veel bedrijven geven veel geld uit aan werving- en selectiebureus, kopen tegoed op Nationalevacaturebank of Monsterboard, maar vergeten de vacaturesectie op hun eigen bedrijfswebsite. Hier een aantal tips om je vacature in te vullen zonder geld uit te geven aan vacaturebanken.

Zorg voor goede optimalisatie

Bij Bonobos zijn we een online marketingbureau en hebben daardoor ook online marketing vacatures. Omdat we gevestigd zijn in Groningen is het voor ons behoorlijk interessant om onze vacaturepagina vindbaar te laten zijn op “online marketing vacature groningen”, waarmee we een flink aantal vacaturebanken voorblijven in de ranking. Natuurlijk hebben vacaturesites ook hun voordelen, maar op het gebied van vindbaarheid hoef je niet onder te doen.

Promoot de vacature op Sociale Media

De kracht van social blijft maar toenemen. Facebook wordt steeds groter en het gebruik van Twitter en LinkedIn wordt steeds intensiever. Een uitstekende mogelijkheid om je vacature te promoten. Laat ook je collega’s je vacature retweeten en delen om zo het netwerk van hen te activeren. Als je bedrijf een goede uitstraling heeft, zullen er altijd mensen zijn die je volgen en interesse hebben om bij je te komen werken.

Haal inactieve vacatures niet offline

In veel gevallen wordt een vacature offline gehaald wanneer deze ingevuld is. Op zich logisch, maar je kan ook de vacature laten verlopen. Op de vacaturepagina geef je dan gewoon aan dat de vacature niet meer actief is, maar dat open sollicitaties altijd welkom zijn. Kies bij het plaatsen van een vacature ook bij voorkeur voor een generieke url per functie. Heb je een vacature voor junior accountmanager? Kies dan voor±

domein.nl/vacatures/junior-accountmanager

En niet voor

domein.nl/vacatures/wij-zoeken-commercieel-ingestelde-salestoppers

De korte versie kun je namelijk veel makkelijker hergebruiken. Als je weer een opening hebt, gebruik je dezelfde pagina en hoef je alleen maar tekstueel aanpassingen te doen. Het voordeel hiervan is dat de pagina de opgebouwde betrouwbaarheid, populariteit en de positie in Google heeft behouden en daarmee niet opnieuw hoeft op te bouwen.

Niet overbodig

Natuurlijk bestaan werving- en selectiebureaus en vacaturesites niet voor niets. Voor veel bedrijven is het net als online marketing of de boekhouding niet hun core-business en huren ze er liever iemand voor in. Ze hebben natuurlijk ook een flink zootje CV’s in hun bestand, waar je geschikte kandidaat misschien wel al tussen staat. Daarnaast zorgen ook de vacatures op Nationale Vacaturebank, Jobbird en Monsterboard voor naamsbekendheid, het blijft een advertentie waarin je vertelt hoe tof jouw bedrijf is. Maar gezien de tijd waar we in leven en de investeringen die we moeten doen om te innoveren en daardoor te blijven groeien, is het verstandig om overige uitgaven binnen de perken te houden.

Foto credits: http://www.dynalogic.eu

Leave Comment